Naar de overzichtspagina
Naar de hoofdpagina

Een schip boordevol gedichten

Het horecaschip ‘Little River Café’ www.littlerivercafe.nl ligt in de jachthaven van Wijhe. De eigenaresse, Katinka Durkstra, is beeldend kunstenaar, kok en havenmeester in één! Haar schip met uitzicht over de IJssel vormt deze zomer ook een officiële startplaats voor de routes langs de kunstwerken en de andere culturele activiteiten van de IJsselbiënnale.

De poëziebijeenkomst op de ‘Little River Café’ op zaterdagmiddag 22 juli bracht een ode aan de IJssel.

De dichters waren:
De winnares van de IJsselbiënnale Poëzieprijs 2017, Michelle Brouwer (Zwolle), kwam haar winnende gedicht ‘Wervelkolom’ en andere gedichten vol dieren en landschappen voordragen. Momenteel werkt zij aan haar debuutbundel.
Marianne Couvée (Zwolle) is lid van het Zwols Dichters Collectief. Zij schrijft vanaf 2015 maandelijks zo’n vijf gedichten. Zij schrijft voornamelijk volgens het ‘vrije vers’ gedichten waarbij sfeerbeschrijvingen, gevoelens en ervaringen als thematiek de boventoon voeren.
Sander Grootendorst (Zutphen). Zijn poëzie verkent het verband tussen mens en natuur in de breedste zin van het woord. Welke taal spreken al die wezens eigenlijk en hoe maken ze zich verstaanbaar.
Henk van Rossum (Deventer) noemt zich een dichter die zich verwondert over allerlei tijdsverschijnselen, die woorden zoekt om de liefde te vangen alsook de vergankelijkheid van het leven, in de stad en op het land’.
Hein van der Schoot
(Wezep). Schrijft poëzie en proza, is lid van het Zwols Dichterscollectief en was stadsdichter van Ronse (België). Hij won literaire prijzen en publiceerde o.a. in Lava Literair, Parmentier, Brabant Literair, Volkskrant en VPRO-gids.
De initiatiefnemer van het project ‘Dichter op de IJssel’, Dick van Welzen (Gorssel), organiseerde deze poëziebijeenkomst. Hij won de Euregio poëzieprijs 2013 - 2016, haalde vier maal de Top 100 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd en bracht de bundels: ‘In weerwil’ (2012; geïllustreerd met zijn schilderijen) en ‘Ik zal je dromen’ (2013) uit..

Kunstwerk IJsselbiënnale
Bij de voormalige steenfabriek Fortmond, vlakbij en zuidelijk van Wijhe, staat het kunstwerk ‘Frequencies from the Past & Now & Future and everything in between’ van Natalie Bruys, bestaande uit een geluidswandelling en tekeningen van natuurvormen en futuristische onderwaterplanten. Van Fortmond met het zgn. Kozakkenveer de IJssel overstekend staat in zuidelijke richting het kunstwerk ‘Moderne Devotie’ van het kunstenaarsverband ‘Observatorium’ klaar voor een bezichtiging.


 

Naar de overzichtspagina
Naar de hoofdpagina